Over ons

Wij zetten ons in voor een nieuwe relatie met grondstoffen. Een relatie die de draagkracht van de aarde respecteert. Gepassioneerd door afvalpreventie, slim beleid, circulaire systemen en hergebruik. Vastbesloten om impact te maken. Klaar om opnieuw te beginnen.

Met een team van 10 collega’s werken wij aan de grondstoffentransitie. We willen concrete veranderingen zien en daartoe voeren we het publieke debat met feiten en cijfers, zetten we campagnes op, wijzen we bedrijven en politici en overheden aan op hun verantwoordelijkheid om beter milieubeleid te formuleren.

Ons werk

Wij zijn een kleine maar ambitieuze NGO met een groene missie. We hebben als doel grondstoffengebruik te verminderen, zodat die binnen de draagkracht van de aarde en haar ecosystemen past. Op Nederlands, Belgisch en Europees niveau zetten we ons in via beleidsbeïnvloeding, systeemanalyse, het aanjagen en sturen van transities, projectmanagement en onderzoek. Enkele van onze succesvolle initiatieven zijn onder andere de invoering van statiegeld op plastic flessen en blik en het uitfaseren van rubbergranulaat.

Het gaat ons om impact maken. We willen concrete veranderingen zien en daartoe voeren we het publieke debat, zetten we campagnes op, wijzen we bedrijven op hun verantwoordelijkheid en zetten we politici en overheden aan om beter milieubeleid te formuleren. Constructief zijn waar dat kansrijk is en activistisch zijn waar dat nodig is.

 

Meet het team

Vacancies

Important documents

Het team

Rob Buurman

Directeur

rob@fairresourcefoundation.org

Emmy van Daele

Projectcoördinator hergebruik en Mission Reuse

emmy@fairresourcefoundation.org

Janine Röling

Projectcoördinator UPV en Europees beleid

j.roling@fairresourcefoundation.org

Karl Beerenfenger

Projectcoördinator Mission Reuse en Sigarettenfilters

karl@fairresourcefoundation.org

Karlien van der Staak

Operationeel manager

karlien@fairresourcefoundation.org

Chloé Schwizgebel

Projectcoördinator statiegeld in België

chloe@fairresourcefoundation.org

Maïté Liekens

Projectmedewerker Hergebruik

maite@fairresourcefoundation.org

Janine de Bart

Campagnemedewerker statiegeld | Communication officer

j.debart@fairresourcefoundation.org

Eva van Esch

Projectcoördinator weeffouten in Nederlands milieubeleid

eva@fairresourcefoundation.org

Vacatures

Wil je werken aan een wereld waarin we minder grondstoffen verbruiken, en heb je ervaring op het gebied van beleid, systeemanalyse, programmamanagement of campagnevoeren? Of heb je kennis van, of een specialisme in een onderdeel van de grondstoffenproblematiek En vind je het leuk om in een klein team te werken waar je echt impact kan maken? Bekijk hier de vacatures of stuur een open sollicitatie met motivatiebrief en cv naar Karlien van der Staak op karlien@fairresourcefoundation.org

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn momenteel op zoek naar:

Medior/Senior Medewerker Public Affairs Milieubeleid

 

Belangrijke documenten

Beleidsplan

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2022

ANBI 2021

ANBI 2022