Test in Hasselt: krijg je eten thuisbezorgd in een herbruikbare verpakking

by Rob Buurman | 8 oktober 2019

Vanaf vrijdag 8 november kunnen Hasselaars het systeem uittesten. De Hasselaars kunnen meedoen door op deliveroo.be voor de herbruikbare verpakking te kiezen bij een bestelling bij een van de drie deelnemende restaurants: Babo’s Burgers, ‘t Borrelhuis en Le Pain Quotidien in Hasselt.

 

Deliveround zoekt testers in Hasselt voor herbruikbare maaltijdverpakkingen

Woon je in Hasselt en wil je herbruikbare verpakkingen testen? Dit is een unieke kans om bij de eersten te zijn die in Hasselt maaltijden kunnen bestellen in herbruikbare verpakkingen!

  • Surf naar deliveroo.be en bestel een maaltijd naar keuze in een herbruikbare verpakking bij Babo’s Burgers, Le Pain Quotidien of ‘t Borrelhuis in Hasselt.
  • Kies bij je bestelling voor herbruikbaar en betaal 1,50 euro waarborg (statiegeld) per herbruikbare verpakking.
  • Geniet van je maaltijd en was en droog na gebruik de verpakking(en).
  • Breng na gebruik binnen 7 dagen je verpakking(en) terug naar één van de drie restaurants.
  • Ontvang per verpakking een voucher met 2,50 euro korting op je volgende bestelling bij Deliveroo (1,5 euro statiegeld + 1 euro beloning). Je kunt per bestelling meerdere vouchercodes gebruiken
  • Help ons het systeem te verbeteren door na afloop de korte vragenlijst over je ervaring met de herbruikbare verpakking in te vullen.

Deliveround

Het doel van het project, dat de naam Deliveround kreeg, is het onderzoeken en testen van herbruikbare verpakkingen voor maaltijdbezorging. Maaltijdbezorgdienst Deliveroo, Stad Hasselt en milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux werken momenteel aan die circulaire oplossing voor de verpakking van thuisbezorgde maaltijden.

Momenteel bevindt het project zich in haar testfase. Het team onderzoekt wat voor consumenten, horecazaken, bezorgdiensten én het milieu de meest geschikte verpakking en het meest optimale logistieke systeem is. Deliveroo en Recycling Netwerk willen hieruit de lessen trekken voor het echte pilootproject, dat in 2020 in Hasselt zal plaatsvinden.

Dit project is is een primeur in België en een voorloper in Europa. Geen enkele van de grote maaltijdbezorgdiensten maakt op dit moment gebruik van herbruikbare verpakkingen. Wie een pizza of een hamburger thuis laat bezorgen, ontvangt deze altijd in een wegwerpverpakking. Na een paar minuten gebruik belandt de verpakking al in de vuilbak, en wordt zelden gerecycleerd. Het experiment sluit aan bij de groeiende bezorgdheid rond eenmalige plastic wegwerpverpakkingen.

 

Deelnemende horecazaken in Hasselt

Babo’s Burgers, Demerstraat 95

‘t Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28

Le Pain Quotidien, Havermarkt 12

Contactgegevens projectpartners Deliveround

Voor vragen, mail naar deliveround@deliveroo.be, inge.luyten@recyclingnetwerk.org of bel met projectleider Inge Luyten (+31 6 36 39 69 40, Recycling Netwerk Benelux)

Gerelateerde tags

MEER OVER DIT ONDERWERP

Nederland neemt afscheid van wegwerpbekers en -bakjes

Nederland neemt afscheid van wegwerpbekers en -bakjes

De switch van eenmalige naar herbruikbare verpakkingen is een belangrijke stap naar een échte circulaire economie. Zo stoppen we de verspilling van grondstoffen aan verpakkingen die we soms maar een paar minuten nodig hebben. Maar hoe zit het nu precies met de...

read more